The logo of the website. Click here to go to the startpage of the website.
 ОШ "Вук Караџић" Врање
 Nalazite se na: Aktivnosti, projekti... -> Projekti i izložbe | 

***********************

Пројекат "Образовање за права детета":

Игроказ о правима детета по тексту Дејана Алексића -> клик ОВДЕ

Изјаве детета након снимања -> клик ОВДЕ


***********************

Мрежа Ученичких парламената основних школа у Врању  покренула je КАМПАЊУ О ЗНАЧАЈУ ОЧУВАЊА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ.

Мрежа вам представља свој промо спот о значају рециклаже -> клик овде

и позива да нам и ви шаљете своје видео радове на ову тему на мејл nexusvranje@gmail.com

Кампања се реализује у оквиру пројекта „Мрежа ученичких парламената основних школа у Врању“, који реализује УГ „НЕXУС-Врање“ у сарадњи са седам основних школа.***********************

Пројекат "Мрежa Ученичких парламената":

Чланови формиране Мреже Ученичких парламената основних школа у Врању, коју чине и ученици наше школе у оквиру Пројекта, осмислили су и реализовали online часопис.

Представљамо вам Магазин о положају деце у Врању који је настао у оквиру прве акције у заједници, на пројекту "Мрежа Ученичких парламената" који реализује УГ „Nexus-Врање“ у сарадњи са седам основних школа у Врању.  У штампаној форми Магазин ће бити доступан у школској библиотеци.

Онлине Магазин о положају деце у Врању можете погледати на линку ->
https://heyzine.com/flip-book/d3c79ccaa3.html

Пропоратни текст можете прочитати -> овде


***********************

Пројекат "Образовање за права детета":


1. УПИТНИК ЗА УЧЕНИКЕ - ЕВАЛУАЦИЈА РАДА НАСТАВНИКА У ОБЛАСТИ ПАРТИЦИПАЦИЈЕ-> ОВДЕ

2. ПРОЦЕДУРA УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ЗА ИЗБОР УЏБЕНИКА -> ОВДЕ


*************************

Информисањем путем интерактивног постера у нашој школи

- Штитимо децу од дигиталног насиља -

 Ученички парламент ОШ „Вук Караџић“ у Врању је уз подршку својих наставница Олге Стошић и Јелене Здравковић креирао интерактивни постер „Дигитално насиље је...“

Наставница Олга Стошић координаторка тима Образовање за права детета у школи, каже: „Колегиница и ја смо увиделе потребу и дошле на идеју да инерактивним постером информишемо ученике школе па и шире заједнице о опасностима од све присутнијег дигиталног насиља. Знале смо одмах да за то имамо и ресурсе јер деца из Ученичког парламента наше школе имају знања о правима детета и делују у циљу њихове заштите а имају и техничке услове за реализацију. Заједно смо договорили да поред превентивног деловања наш постер треба да садржи и информације за интервентно реаговање у случају насиља. Одушевљени смо нашим постером који ћемо окачити на сајт школе“

Интерактивни постер „Дигитално насиље је...“ https://www.thinglink.com/scene/1419730557440360449 урађен у апликацији thinglink.com која пружа видљиве и читљиве поруке.

„Деца ће лако прочитати поруку коју овакав вид комуникације нуди. Заинтересовани кликом на тагованој тачки из знатижеље откривају како препознати дигитално насиље, како се заштитити и коме се обратити за помоћ“ поручују из парламента.

Пројекат Образовање за права детета у Врању реализује УГ „NEXUS-Врање“ са шест основних школа у Пчињском округу уз подршку Ужичкогцентразаправадетета и Песталоцидечјефондације.