Ош "вук караџић" врање

Инспирација деце за самоуверену и успешну будућност!

Добродошли!

Три су најзначајнија атрибута основне школе "Вук Караџић" у Врању:

vlcsnap-2012-01-13-11h45m57s23

Најстаријa школа у Врању.

Иако је почела са радом још пре ослобођења Врања од Турака (1878. године), три године су важне за историју школе: 1910. година – када је почела са радом нова зграда школе на месту данашње школе; 1952. година – када школа почиње рад под садашњим именом; 1980. годинa – када је изграђена данашња зграда школе

Највећа у региону.

У самој школи (без икаквих издвојених јединица) наставу похађа око 1100 ученика, а наставу обавља преко 70 наставника

Савремена.

Са модерном спортском халом, савременим отвореним вишефункционалним тереном са вештачком травом, осветљењем и трибинама, са дигиталним кабинетом, амфитеатром, двориштем за летње сцене…, школа се сврстава у ред једне од најбоље опремљених у региону.

Буди и ти део веселе дружине!

ОБАВЕШТЕЊА

 

*********

За све ученике који завршавају осми разред у школској 2022-2023. години потребно је извршити пријаву за завршни испит. Пријава се може извршити на порталу Moja srednja škola . Кратке инструкције можете преузети овде , а детаљно упутство на поменутом порталу је овде

*********

Драги ученици,

Обавештавамо вас да смо у сарадњи са компанијом ЛИНКгроуп обезбедили бесплатне онлајн курсеве енглеског језика – свих нивоа за ђаке наше школе који желе да овладају знањем енглеског језика.

BusinessAcademy, као део компаније LINKgroup, овим курсевима пружа фантастичну прилику ђацима који имају жељу да унапреде своје знање енглеског како би остварили лични напредак и унапредили своје језичке способности – које ће им омогућити значајну предност у образовању и пословном свету.

Уколико похађате V, VI, VII или VIII разред и заиста желите да унапредите своје знање енглеског језика, позивамо вас да се пријавите за бесплатан онлајн-курс код свог наставника, који ће одлучити коме ће курсеви бити додељени.

Уколико будете одабрани, добићете поклон-код којим остварујете право на бесплатан курс. Када унесете тај код на пријавну страну, на мејл који сте унели као свој добићете сва потребна упутства за похађање онлајн-курса.

Позивамо све ђаке да се укључе у усавршавање знања енглеског језика како би тиме себи омогућили веће, боље и перспективније прилике за будућност, образовање, путовања и развој каријере.

*********

Прославу Дана школе и 70 година под именом “Вук Караџић”, обележили смо свечано и са много активности у периоду од 03. до 08. новембра 2022. године. Захваљујем се свим ученицима, запосленима и пријатељима Школе на посвећености, истрајности у раду и подршци нашем колективном заједништву.

– директор Школе, Марина Стојановић –

*********

Обавештење о организацији рада школа, као и препоручене мере превенције COVID 19, налазе се на линковима који следе:

Обавештење о раду школа

Препоручене мере.


  • Упутство за наставнике за електронски дневник -> овде

Активности и пројекти

Међународни дан толеранције, 16.11.2022. Наставница грађанског васпитања Јелена Димитријевић са ученицима.

Дан Школе свечано је обележен догађајима од 03. до 08. новембра 2022:

Свечани литерарни састанак 03.11.2022.

Спортски сусрети екипа основних школа Врања 04.11.2022.

Промоција књиге “Делајте докле год видела имате” 07.11.2022.

Свечана приредба “Ведање сновидница” 08.11.2022.

Свечани литерарни састанак 03.11.2022.

 

 

 

Спортски сусрети екипа основних школа у Врању на теренима наше школе 04. 11.2022.

sport_sus_2_04_11_2022
sport_sus_8_04_11_2022
sport_sus_3_04_11_2022

Промоција књиге “Делајте докле год видела имате” 07.11.2022.

promoc_knji_2_07_11_2022

Сечење славског колача у Саборној цркви у Врању 08.11.2022.

slavski_kolac_2_08_11_2022

Свечана приредба “Ведање сновидница” 08.11.2022.

priredba_4_08_11_2022
priredba_6_08_11_2022

Пројекат “Образовање за права детета”:

Игроказ о правима детета по тексту Дејана Алексића -> клик ОВДЕ

Изјаве деце након снимања -> клик ОВДЕ
 
 
 


Мрежа Ученичких парламената основних школа у Врању  покренула je КАМПАЊУ О ЗНАЧАЈУ ОЧУВАЊА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ.

Мрежа вам представља свој промо спот о значају рециклаже -> клик овде

и позива да нам и ви шаљете своје видео радове на ову тему на мејл nexusvranje@gmail.com

Кампања се реализује у оквиру пројекта „Мрежа ученичких парламената основних школа у Врању“, који реализује УГ „НЕXУС-Врање“ у сарадњи са седам основних школа.

Пројекат “Мрежa Ученичких парламената”:

Чланови формиране Мреже Ученичких парламената основних школа у Врању, коју чине и ученици наше школе у оквиру Пројекта, осмислили су и реализовали online часопис.

Представљамо вам Магазин о положају деце у Врању који је настао у оквиру прве акције у заједници, на пројекту “Мрежа Ученичких парламената” који реализује УГ „Nexus-Врање“ у сарадњи са седам основних школа у Врању.  У штампаној форми Магазин ће бити доступан у школској библиотеци.

Онлине Магазин о положају деце у Врању можете погледати на линку ->
https://heyzine.com/flip-book/d3c79ccaa3.html

Информисањем путем интерактивног постера у нашој школи

– Штитимо децу од дигиталног насиља –

 Ученички парламент ОШ „Вук Караџић“ у Врању је уз подршку својих наставница Олге Стошић и Јелене Здравковић креирао интерактивни постер „Дигитално насиље је…“

Наставница Олга Стошић координаторка тима Образовање за права детета у школи, каже: „Колегиница и ја смо увиделе потребу и дошле на идеју да инерактивним постером информишемо ученике школе па и шире заједнице о опасностима од све присутнијег дигиталног насиља. Знале смо одмах да за то имамо и ресурсе јер деца из Ученичког парламента наше школе имају знања о правима детета и делују у циљу њихове заштите а имају и техничке услове за реализацију. Заједно смо договорили да поред превентивног деловања наш постер треба да садржи и информације за интервентно реаговање у случају насиља. Одушевљени смо нашим постером који ћемо окачити на сајт школе“

Интерактивни постер „Дигитално насиље је…“ https://www.thinglink.com/scene/1419730557440360449 урађен у апликацији thinglink.com која пружа видљиве и читљиве поруке.

„Деца ће лако прочитати поруку коју овакав вид комуникације нуди. Заинтересовани кликом на тагованој тачки из знатижеље откривају како препознати дигитално насиље, како се заштитити и коме се обратити за помоћ“ поручују из парламента.

Пројекат Образовање за права детета у Врању реализује УГ „NEXUS-Врање“ са шест основних школа у Пчињском округу уз подршку Ужичкогцентразаправадетета и Песталоцидечјефондације.

Из нашег албума

Контакт:

адреса

ОШ "Вук Караџић"
Пионирска 5, 17500 Врање, Република Србија

телефон

И факс: +381 (0)17/423-583
+381 (0)17/400-630

Email Adresа

osvukvr@gmail.com

radno vreme

Понедељак-Петак: 8,00 дo 19,15