Д О Б Р О  Д О Ш Л И  !

Три су најзначајнија суперлатива основне школе "Вук Караџић" у Врању:
 1) најстарија - најстаријa школа у Врању. Иако је почела са радом још пре ослобођења Врања од Турака (1878. године), три године су важне за историју школе: 1910. година - када је почела са радом нова зграда школе на месту данашње школе; 1952. година - када школа почиње рад под садашњим именом; 1980. годинa - када је изграђена данашња зграда школе;
 2) највећа у региону - у самој школи (без икаквих издвојених јединица) наставу похађа преко 1200 ученика, а наставу обавља преко 70 наставника;
 3) најприсутнија - готово да не постоји друштевна активност у Граду у коме наша школа не учествује. На многима од њих и као једини учесник од свих школа. На оним активностима које су такмичарског карактера, освајамо значајна места, али и кад не побеђујемо, срећни смо што учествујемо и дружимо се.
                                            

О Б А В Е Ш Т Е Њ А :
**************

У школи су постављени привремени резултати завршног испита за осмаке. Жалбе и решавање жалби су у суботу 23. јуна до 16 часова.
Детаљне информације о завршном испиту налазе се на линку на левом делу ове странице, или клик овде završni ispit

*****************
Поштовани родитељи будућих првака!

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2018/2019. годину обавити од  02. априла 2018. до 31.маја 2018.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА:

1. Извод из матичне књиге рођених (Град Вам га шаље на кућну адресу бесплатно);

2. Доказ о обављеном лекарском прегледу и извршеној вакцинацији;

3. Уверење о пребивалишту детета (вади се у полицијској управи и не плаћа се, или фотокопија пријаве стана, или фотокопија личне карте);

4. Уверење предшколске установе о похађању предшколског програма (након завршеног похађања);

5. Фотокопија картице текућег рачуна родитеља/старатеља због пријема новчаних средстава које даје Град.

Упис ће се обављати у канцеларији педагога/психолога или секретара школе сваког радног дана од 8 – 14 часова, као и у канцеларији педагога/психолога после подне од 14 – 18 часова. Тада се договара датум и време тестирања процене општег нивоа психофизичког развоја детета (код педагога или психолога школе). Зато при упису није потребно доводити дете. Оно се доводи заказаног дана на тестирање.

Ученици имају могућност коришћења продуженог боравка.


****************

Линк за пријаву курса енглеског језика ИТ академије - овде

****************
Часопис "Вуков свет" можете преузети у делу Предмети и секције - Новинарска секција, или овде, или читати прелиставањем директно на сајту Школе -> Vukov svet .

********************